Адвокатська допомога бізнесу. Головні міфи про юридичний аутсорсинг

За час активного існування юридичного аутсорсингу в Україні кількість міфів про цей вид послуг лише наростала. Настав час проаналізувати, чи дійсно адвокат для бізнесу на аутсорсинг – це так дорого, як знайти гідного фахівця серед тисячі претендентів, та як не втратити кошти, починаючи співпрацю з новою людиною.

У випадках, коли звернення до фахівця стає невідворотним, ви замислюєтесь, чи знайдемо адвоката з таким досвідом і потрібним спектром послуг?

Зробити це реально, адже на сучасному ринку юридичних послуг кваліфікованих спеціалістів достатньо. І ми розкажемо, як знайти свого бездоганного фахівця.

Міф 1: Юридичні послуги – це дорого

Базові послуги з консалтингу, оформлення договорів та аналізу документації перед укладанням важливих договорів коштують порівняно недорого. Помітно вищою є ціна за послуги адвоката для бізнесу, коли необхідно захищати в суді честь, репутацію компанії та, навіть, свободу окремих її представників.

Саме тому юридичний аутсорсинг є вигідним для бізнесу будь-якого масштабу. Він дозволяє уникнути ризиків та помилок.

Міф 2: Адвокати спеціально затягують справи аби отримати більший гонорар

Час судового розгляду справи визначається законом та має чіткі межі. Але на практиці може затягнутися.

В одних випадках затягування розгляду справи залежить не від вашого адвоката. В інших випадках затягування розгляду справи в суді лише на користь клієнту. Варто на етапі консультації обговорити вартість послуг адвоката, буде вона погодинною, за оформлення документів та явку до суду, чи за ведення справи в цілому. Внесіть до договору умову про аванс та кінцеву оплату. Так ваш адвокат буде краще замотивований скоріше закінчити справу.

Міф 3: Адвокати не несуть відповідальності перед клієнтами

● Кожен адвокат, як правило, укладає з клієнтом договори про співпрацю. Уважно читайте цей документ, аби переконатись, що права та обов'язки обох сторін чітко прописані.

● Спеціаліст, зацікавлений у збереженні власної репутації, буде дотримуватися усіх умов договору.

● Аби співпраця не дійшла до конфліктів, завжди перевіряйте рівень знань та досвід адвоката. Цей аспект приводить нас до наступного міфу.

Міф 4: Оголошень про адвокатську допомогу в Інтернеті досить багато. Як перевірити компетенцію фахівця?

● Адвокат повинен мати диплом державного рівня не нижче магістра та свідоцтво на адвокатську діяльність. Не соромтесь поцікавитись наявністю цих документів у того, кому плануєте довірити долю свого бізнесу.

● Якщо говорити про досвід, то найкращим буде варіант, коли адвокат має вузьку спеціалізацію з подібними до вашої справами.

● І не забувайте про рекомендації знайомих. Якщо таких немає вивчіть відгуки про роботу адвоката.

Невеликому бізнесу зовсім необов‘язково мати адвоката у своєму штаті. Достатньо обрати грамотного фахівця на аутсорсинг.

13:25