Черниговские автобусы будут продавать в ЕС

Український виробник автобусів - корпорація «Еталон» вирішила самостійно пробиватися на ринок ЄС з моделлю А084 «Тюльпан» з двигуном DAF Євро-6. Саму модель «Чернігівський автозавод» представив ще в 2017 році.



Процес сертифікації українського автобуса в ЄС зайняв більше 2 років і обійшовся в 2,5 млн. Гривень не рахуючи вартості самого автобуса, транспортування, зберігання і відряджень, - повідомив AUTO-Consulting генеральний директор «Чернігівського автозаводу» Валерій Купцов, - «І це не дивлячись на те, що в ньому використані агрегати DAF Євро-6. ».

З якою моделлю в Європу пробивається корпорація "Еталон"?

Чернігівському автобусу довелося проходити всі можливі тести, включаючи тест на перекидання і зіткнення. «Буквально на кожну деталь і комплектуючі довелося отримувати європейський сертифікат. Досліджували все, навіть в DAF дивуються, які тільки перешкоди нам доводиться долати »- розповідає Валерій Купцов. - «І тільки нещодавно отримали сертифікат на нього і зможемо почати його продаж в ЄС».

Тим часом, інший український виробник - «ЗАЗ» вже щосили експортує автобуси. Так, за даними AUTO-Consulting за 2019 рік за межі України пішло 20 Зазовськіх автобусів моделі А10 і А08, які опинилися в Польщі.
16:30