​Мешканка міста Чернігів змогла довести в суді, що демонстрація її оголеного тіла не є поширенням по

Мешканка міста Чернігів змогла довести в суді, що демонстрація її оголеного тіла не є поширенням порнографії, а перебування під слідством і судом погіршило її стосунки з оточуючими. Дане рішення прийняв Новозаводський районний суд Чернігова, передає УНІАН.


Відомо, що жінка звернулася до суду з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної незаконними діями правоохоронних органів. Вона просила стягнути на її користь 500 000 гривень в якості компенсації моральної шкоди.


При цьому в заяві було зазначено, що "внаслідок незаконного притягнення її до кримінальної відповідальності, незаконного застосування запобіжних заходів, проведення обшуку в будинку і незаконного перебування під слідством і судом протягом 52-х місяців їй завдано моральної шкоди, який полягає в порушенні нормальних життєвих зв'язків, погіршення відносин з оточуючими людьми ".


Виявилося, що в 2014 році жительку Чернігова звинуватили в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів - такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) Кримінального кодексу України.


Крім цього 2015 році жінку засудили до трьох років ув'язнення з випробувальним терміном в один рік, але пізніше справу направили на новий розгляд і виправдали.
14:00