В Чернігові налагодять виробництво сучасних трамваїв

Корпорація «Еталон» має намір в 2019 році представити власний проект трамвайного вагона, який буде випускати на «Чернігівському автомобільному заводі». Про це під час прес-конференції розповів президент корпорації Володимир Бутко.

З огляду на катастрофічне становище з рухомим складом трамваїв і низькі темпи оновлення, «Еталон» прийняла рішення запропонувати містам власну розробку частково низкопольного трамвая на базі існуючих візків Tatra T3 і Т3М. З огляду на особливості їх конструкції, зробити повністю низькопідлоговий такий трамвай не вдасться, але це буде комфортний і зручний вагон.

Розробляти нову модель трамвая буде власний науково-дослідний інститут корпорації «Еталон», а виробництво буде налагоджено в Чернігові.
Таким чином, в Україні буде вже три виробника трамваїв. Нагадаємо, що свої моделі пропонують львівський «Електронтранс» і одеська «Татра-Юг». Крім того, одиничне виробництво модернізованих трамваїв діє на базі комунальних підприємств у Вінниці, Одесі, Запоріжжі та Києві.

Корпорація «Еталон» послідовно входить в різні сегменти суспільного транспорту. Почавши з виробництва 8-метрових автобусів, «Еталон» самостійно розробила і запустила виробництво 9,10 і 12-метрових автобусів, а також тролейбуса. Нова модель з низькою підлогою 12-метрового автобуса А12210 «Астра» відкриває ціле сімейство, в якому передбачені 15 і 18-метрові автобуси, а також низькою підлогою тролейбуси.
23:21