У Чернігові скоро на маршрути вийдуть нові тролейбуси

Другий з шести нових тролейбусів, придбаних цього року Чернігівським тролейбусним управлінням, пройшов випробування 16-го березня. Представники ЧТУ та заводу-виробника вивели машину на маршрут, щоб перевірити, як вона поводитиме себе в умовах міста.

По електроніці лучче стала. До цього стояла російська електроніка, Санкт-Петербурга, а зараз стоїть молдовська, – говорить пан Юрій, водій тролейбуса.

Під час випробування новий тролейбус проїхав через усе місто: від депо через вулицю Шевченка та проспект Левка Лук’яненка до Масанів, звідти Любецькою та Мазепи до Круга та нафтобази, далі повернув у бік Болдиної гори та вулицями Толстого і Шевченка повернувся у депо. Дорогою машина ніде не застрягала і не ламалася, серйозних нарікань до її роботи у водія та приймальної комісії не виникло.

По результатам обкатки можна сказать гарно. Потихеньку-помаленьку, – зазначає водій.

Перед здачею в експлуатацію нові тролейбуси також обов’язково проїжджають 50-100 кілометрів під час заводських випробувань.

Завжди є якісь більшої чи меншої складності недоліки. Можу сказати, що завод дуже швидко реагує, все ремонтує, все робить. Нема ніяких проблем. Це техніка, тому якісь недоліки це не є якась ненормальна подія, – говорить Руслан Ємець, начальник КП «ЧТУ».

Кожен такий тролейбус обійшовся бюджету Чернігова у майже 7 мільйонів гривень. Шість нових «рогатиків» значно допоможуть ЧТУ оновити автопарк. Старих машин, які давно відпрацювали свій вік, на маршрутах майже не залишиться.

Після придбання цих машин уже в Чернігові буде 45 одиниць тролейбусів з низькою підлогою. Це майже сьогоднішній випуск. Відсотків на 60-70 будемо забезпечувати городян низько підлоговими тролейбусами, більш сучасними, – сказав начальник тролейбусного управління.

Найближчими днями «обкатку» пройдуть ще два тролейбуса, а вже через три тижні всі шість нових машин планують вивести на маршрути.

19:25