Як проходить перевірка на детекторі брехні? Навіщо це потрібно?

Хто з нас за своє життя ні разу не збрехав? І це може бути не тільки невинна брехня (моя кофтинка коштує не 20 гривень, а 200), а і серйозні схеми відмивання грошей. Але як відрізнити правду від брехні? Науковці придумали спосіб. Це пристрій під назвою детектор брехні. Як же він влаштований, і, що саме цікаве, як проводиться тестування на ньому?

Що таке поліграф? Як на ньому проводиться перевірка?

Поліграфом чи детектором брехні називають пристрій, котрий одночасно реєструє зміни кров'яного тиску, дихання, частоти пульсу, а також інших фізіологічних параметрів організму. Поліграф винайшов Джон Огастус Ларсон в 1921 р. З того часу прилад вважається одним з найкорисніших винаходів людства. Якщо Ви хочете працювати поліграфологом, необхідно закінчити навчальний заклад де проходить підготовка поліграфологів. У таких закладів дуже високі вимоги до етики, освіти та моральних якостей

Абітурієнт не може мати судимостей, у нього повинні бути чудові риси характеру.

Тест на детекторі брехні також необхідно проводити згідно з обов'язковими правилами.

Етапи тестування:

  • Підготовка до процесу. Поліграфолог спілкується з клієнтом, вивчаючи його ситуацію, і підбираючи запитання для тесту.
  • Встановлення контакту. Спеціаліст запитує, чи не має клієнт протипоказань до тестувань на детекторі брехні. Він пояснює правила і питання.
  • Безпосередньо тестування. Після прикріплення датчиків, клієнту ставлять запитання. Поліграф фіксує моменти коли організм реагує на правду і на брехню.
  • Аналіз отриманих даних. Поліграфолог розшифровує сплески, котрі показав прилад, після чого робить висновок.


Навіщо роботодавці просять пройти поліграф на співбесіді?

Але не варто думати, що послугами детектора брехні користуються лише якщо потрібно розкрити злочин. Він стає корисним і в багатьох інших ситуаціях. Наприклад, під час прийняття людини на роботу. Всі кандидати на вакансію намагаються виставити себе лише з хорошої сторони, а про погані моменти не скаже ніхто. Вони надають бездоганне резюме, але де гарантія, що це — правда? В даній ситуації допоможе детектор брехні. Він виявляє претендентів, котрі:

- захоплюються наркотиками, алкоголем та азартними іграми;

- мають борги;

- мали проблеми із Законом;

- направлені сюди Вашими конкурентами.

Перевіривши потенціальний персонал на поліграфі Ви багато виграєте. За словами експерта, таким чином можливо значно знизити ризик для роботодавця. Зрозумівши які кандидати не були піймані на брехні, Ви сформуєте чудовий колектив, де завжди пануватиме затишна атмосфера. А отже і прибуток буде хорошим.

Джерело: https://polygraph-kiev.com/uk/

22:00