Як правильно носити шкіряний ремінь: поради стилістів

Звичайний ремінь може багато розповісти про людину. Як і краватка, правильно підібраний пояс дозволяє підкреслити стиль і статус свого власника. Ймовірно, ви чули про те, що ремінь повинен гармоніювати зі взуттям. Ось кілька корисних порад, які варто мати на увазі, щоб створити дійсно стильний і солідний образ.

Завжди починайте з взуття

Багато провідних стилістів рекомендують продумувати деталі образу і підбирати ремінь чоловічий шкіряний, починаючи з взуття. Саме так. Не з сорочки або брюк, як можна припустити. Це має сенс: якщо замислитися, то саме взуття визначає, як буде виглядати решта вбрання. Ніхто не стане надягати улюблені джордани на бізнес-конференцію, так само як і носити розкішні шкіряні туфлі на пляжі. Коли ви спочатку обираєте взуття, то можете відразу ж знайти відповідний ремінь і продовжувати працювати з базовою гамою кольорів в процесі вибору інших предметів одягу та аксесуарів.

Підбирайте однакову шкіру

Мода швидкоплинна, але стиль — вічний. Золотий принцип класичного стилю полягає в тому, щоб поєднувати в образах шкіряні аксесуари одного відтінку і фактури. Якщо ви одягаєте гладкі шкіряні туфлі коричневого кольору, ваш ремінь також повинен бути виконаний з гладкої коричневої шкіри. Те ж саме з чорним.

Ніколи не носіть чорний ремінь з коричневим взуттям і навпаки. Крім того, не будьте одним з тих хлопців, які надягають тканинні пояси в поєднанні з класичними туфлями. Це виглядає як мінімум дивно. Якщо хочеться розбавити офіціоз, додати оригінальний і сміливий штрих, «родзинкою» може стати незвичайна авторська пряжка.

Експериментуйте

У тренді — простота і індивідуальність. Все більше чоловіків відмовляються від класичних костюмів і краваток на користь зручного повсякденного одягу. Дорогі шкіряні туфлі відправляються порошитися на антресолі, звідки їх дістають максимум один-два рази на рік.

Якщо ви носите кросівки, спростіть собі життя і придбайте хоча б одну пару білого кольору. З білими кросівками можна без докорів сумління носити будь-який ремінь, який захочеться: шкіряний або тканинний, з тонкою або масивною пряжкою.

Не варто забувати і про сумісність з іншими елементами образу. Декілька порад:

  1. З повсякденним одягом (наприклад, джинсами) прийнято носити тільки широкі ремені. Вузькі варіанти варто приберегти для виходу в світ в діловому костюмі.
  2. Пряжка повинна відповідати кольору прикрас. Якщо ви переважно носите золото (наприклад, годинник або браслет), в ідеалі слід обрати пояс із золотистою пряжкою.
  3. Не використовуйте ремінь і підтяжки в одному ансамблі.

Пам'ятайте, що ремінь не повинен бути занадто довгим або коротким. Оптимальна довжина — така, при якій «хвіст» в застебнутому вигляді приблизно дорівнює довжині великого пальця. При цьому сам пояс має застібатися на другу чи третю дірку. Обираючи ремінь, слід віддавати перевагу матеріалам високої якості, наприклад, натуральній шкірі або її замінникам. Такий аксесуар буде довго служити, зберігаючи солідний і статусний вигляд роками.

21:15