Ляшко замахнувся на крісло мера Чернігова

Протягом останнього тижня місцева преса Чернігова сповнена припущень - хто ж схлестнется в нерівному бою з мером міста Владиславом Атрошенко на місцевих виборах: губернатор Валерій Куліч або лідер Радикальної партії, який явно не готовий втрачати лояльний електорат і перспективи у владі.
"Як стало відомо, Олег Ляшко, екс-депутат Верховної Ради, буде боротися за крісло міського голови на місцевих виборах. Вибори плануються на 2020 рік, але в команді президента не виключають, що місцеві вибори будуть проведені вже в цьому році.
 Про амбітні наміри Ляшко стало відомо з джерела штабу РПЛ  в Чернігові, - пише журналіст одного з місцевих сайтів Ігор Макаренко, - в Чернігові дійсно у Ляшко хороша підтримка від людей і велика команда в Чернігові, яка просто мріє залишитися при владі хоч десь, втім, як і вс я міська влада. Ну, це політика, і там такі ігри ".



Насамперед "Вести", звісно, звернулися за підтвердженням цих намірів в офіс самого потенційного кандидата, проте офіційно підтвердити наміри Ляшко боротися за крісло міського голови нам не змогли.

" На даний момент офіційної позиції з цього приводу немає", - сказала журналістам помічниця Ляшко Вероніка, яка в його офісі займається зв'язками з пресою.

Проте роздуми на тему мерської посади цілком могли закрастися в душу і розум головного радикала країни, адже протягом довгих років він не просто "засівав" регіон різного роду передвиборної гречкою, але і не упускав шансів "мокнути" нинішнього мера в його невдачі.

Тут не можна не згадати минулорічний потоп в Чернігові, про який писали "Вести". Поки місто заливало водою після рясних дощів, Атрошенко з сім'єю відпочивав у Венеції. Але в цей час в Чернігів з'явився Ляшко. І картинно надівши високі гумові чоботи, він роздавав постраждалим від повені обіцянки допомогти їхній біді. Ремонтів в будинках багато постраждалих так і не дочекалися - ні від влади, ні від радикалів.


Домовитися з Зе-командою

Так чи інакше, політологи пророкують Ляшко цілком реальні перспективи по частині градоначальнічества. За словами політичного експерта Миколи Спиридонова, піти в мери Ляшко може, але гарантовано програє команді нової влади.


"Рейтинг партії" Слуга народу "в регіоні - помітно вище, і шансів у Ляшко буде мало, якщо Зеленський виставить йому на противагу свого кандидата", - говорить він.

Але не можна забувати, що Олег Валерійович давно зарекомендував себе як майстер політичних шпагатів, а це значить, що є ймовірність домовитися і з новою владною командою, незважаючи на всю токсичність його іміджу.

"Отримати крісло мера Чернігова для Ляшко цілком можливо, якщо він не зустріне активної протидії Зе-команди. У нього - колосальний антирейтинг і імідж політичного колобка, але Ляшко добре вміє домовлятися і давати обіцянки, - вважає політолог Андрій Золотарьов. - Це єдиний шанс зберегти себе в політичній орбіті. Бути "політичним термінатором" за викликом - справа досить ризикована. тут робота є - тут її немає. Чернігів - не хлібне місце, тому цілком реально, що його можуть віддати Ляшко в обмін на деякі обидві щанія і преференції. Зе-команда не може заповнити всі крісла градоначальників своїми людьми, швидше за все, вони заберуть контроль над ключовими регіонами. А такі міста як Чернігів запросто можуть віддати Ляшко і іншим постатям, готовим прогнутися під обставини ".

Вирішальним моментом у долі Олега Ляшко експерти вважають терміни призначення місцевих виборів. Якщо вони відбудуться, як і годиться, восени 2020 року, багато ще можна буде переграти. І змістити Ляшко зможе будь-яка "свіжа кров" з грамотною піар-компанією. Але влада Зе-команди вже не раз заявляла про намір прискорити цей процес і саме від дати буде залежати, чи встигне Ляшко вскочити в останній вагон свого політичного поїзда.
14:07